Social Icons

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΣωτήρΑς Νίνης!

Μια... φωτοβολίδα του Νίνη στο 73' έφτανε στον Παναθηναϊκό για να αποδράσει από το «Καυτανζόγλειο» με 1-0 και να επιστρέψει στην κορυφή στο ντεμπούτο του Νιόπλια. Πολλές ευκαιρίες ο Ηρακλής.
Με Βύντρα δεξιά
Οι προθέσεις του Νίκου Νιόπλια για την ενδεκάδα που θα επέλεγε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού είχαν φανεί μέσα στην εβδομάδα και το μόνο που βρισκόταν υπό αίρεση ήταν το δεξί άκρο της άμυνας. Τελικά ο 44χρονος προπονητής επέλεξε τον Λούκα Βύντρα αντί του Γιούρκα Σεϊταρίδη.
Στις υπόλοιπες θέσεις, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος και ο Μπίαρσμιρ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στον άξονα των χαφ, έχοντας λίγο πιο μπροστά τους Κατσουράνη και Καραγκούνη , αριστερό «φτερό» ο Ρουκάβινα, δεξί ο Νίνης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του Έλληνα τεχνικού.
«Ξύπνησε» στο ημίωρο
Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού από τους παίκτες του είναι να μπαίνουν μέσα με νοοτροπία νικητή και να... γυαλίζει το μάτι τους.
Αντ' αυτού οι «πράσινοι» πουλούσαν με χαρακτηριστική ευκολία την μπάλα, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και ο Σισέ ήταν εντελώς αποκομμένος τόσο από τους εξτρέμ όσο και από τους Κατσουράνη και Καραγκούνη, οι οποίοι ούτε ηρεμούσαν το παιχνίδι, ούτε δημιουργούσαν. Ο μόνος που ήταν σωστός τακτικά και έκανε καλή δουλειά ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.
Το «τριφύλλι»... ξύπνησε κοντά στο ημίωρο, στο 28' ο Σισέ δεν λειτούργησε σαν... killer και πλάσαρε πάνω στον Κοβαλέφκσι και οι φιλοξενούμενοι είχαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ένα-δυο καλά σουτ που, όμως, δεν κατέληξαν στο πλεκτό.
Άνω-κάτω ο Γιάκομπ
Από την άλλη ο Ηρακλής, ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, στο πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι να ανέβει ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστή τον Γιάκομπ που έκανε... άνω κάτω την προβληματική άμυνα των «πρασίνων» θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά ο Ρουμάνος στράικερ νικήθηκε από τον Τζόρβα.
Αλλαγή αλλά ουσία καμία
Με το... καλημέρα του δευτέρου μέρους ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε στην πρώτη του διορθωτική κίνηση ρίχνοντας στην «μάχη» τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο που αποδείχθηκε κινητικός, ουσιαστικός και κεφάτος αντί του αρνητικού Άντε Ρουκάβινα.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας αλλά την μεγάλη φάση την είχε ο Ηρακλής με τον Γιάκομπ στο 53'!
Στην συνέχεια το «τριφύλλι», συνέχισε να πιέζει αλλά στην τελική πάσα τα έκανε... θάλασσα, μιας και δεν υπήρχε καθαρό μυαλό. Η μπάλα γυρνούσε δεξιά και αριστερά σε ένα άκρως προβλέψιμο παιχνίδι!
Μια... φωτοβολίδα έδωσε την λύση!
Σε μία από τις λίγες φορές που η κυκλοφορία ήταν αυτή που έπρεπε, ο Σπυρόπουλος σέντραρε υποδειγματικά, ο Σισέ γύρισε την μπάλα, ο Σαρακατσάνος έδιωξε αλλά εκεί ήταν ο Σωτήρης Νίνης! Ο «Ελ Νίνιο» βρήκε την μπάλα... λουκούμι και με «κεραυνό»... τίναξε τα δίχτυα του Κοβαλέφκσι και έφυγε «σφαίρα» για το πέταλο για να πανηγυρίσει το γκολ που τελικά έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του!
Ένα «τρίποντο» που λίγο έλειψε να χαθεί αλλά τόσο ο Κονέ όσο και ο Κατσαμπής σπατάλησαν δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες. Όσο κοντά ήταν να χαθεί τόσο κοντά ήταν και να «καθαριστεί» στο τέλος αλλά το σλάλομ του Χριστοδουλόπουλου και η ανατροπή από τον Κοβαλέφκσι ήταν... πλεονέκτημα από τον Σπάθα, με τον Γκαμπριέλ σε κενό τέρμα να σουτάρει άουτ!
ΜΑΝ OF THE MATCH: Στα παιχνίδια που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού και ένα γκολ κρίνει την αναμέτρηση τότε αυτός που το πετυχαίνει δικαιωματικά είναι και ο κορυφαίος. Σήμερα στην Θεσσαλονίκη ο Νίνης δεν ήταν Σωτήρης, αλλά σωτήρας! Με τον... κεραυνό του στο 73' λύτρωσε το «τριφύλλι» και χάρισε ένα πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του.
Εκτός από το γκολ, όμως, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν συγκλονιστικός για ακόμη ένα παιχνίδι! Έκανε τρομερή δουλειά τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά και μαζί με τον πιτσιρικά που έδωσε την λύση προσέφεραν τα μέγιστα σε αυτό το «διπλό».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του και ταλαιπώρησε όσο κανείς άλλος παίκτης της ομάδας του την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Γιάκομπ με το εκτόπισμα, την δύναμη και την δυνατότητα που έχει να... μυρίζεται τις φάσεις απείλησε πολλές φορές την εστία του Τζόρβα, δημιουργώντας και κάποιες φάσεις που έδειχναν αλλά δεν την είχαν χαμένες. Όπως αυτή στο 24' που κλέβει από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού. Αν ήταν πιο τυχερός θα είχε σκοράρει κιόλας.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σάββας Κωφίδης. Σαν να άφησε το παιχνίδι στην... μοίρα του. Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το κέντρο, πίεζε και φαινόταν ότι το γκολ είναι θέμα χρόνου. Δεν προτίμησε να κάνει καμία κίνηση ώστε να αλλάξει τα κακώς κείμενα του «γηραιού». Η πρώτη του επιλογή ήταν μετά το γκολ που δέχεται από τον Νίνη και βάζει τον Ντίκα και τον Κονέ για να κυνηγήσει την ισοφάριση. Εννοείται πως θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την αναμέτρηση.
Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση του 24' ο Τζόρβας ενεργεί αψυχολόγητα και ενώ βλέπει πως η φάση δεν τον... παίρνει, προσπαθεί να ντριμπλάρει τον Γιάκομπ που τρέχει να τον πιέσει. Ο Έλληνας πορτιέρο σε άλλα παιχνίδια έχει κάνει την ίδια κίνηση με επιτυχία αλλά απόψε ο Ρουμάνος τον κατάλαβε, του πήρε την μπάλα, πλάσαρε αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό διόρθωσε την γκάφα του, διώχνοντας με τα πόδια. Ντουμπλάρει τις γκάφες και στα τελευταία λεπτά κάνοντας... δώρο στον Κονέ!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο αλλά στο τέλος του παιχνιδιού δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτι στον Χριστοδουλόπουλο αφήνοντας... πλεονέκτημα!
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το αποψινό παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη ήταν για τον Παναθηναϊκό ένας μίνι... τελικός! Ένα ματς που η νίκη εκτός από τους βαθμούς θα προσέφερε και ηρεμία. Ηρεμία απαραίτητη για την αλλαγή του κλίματος μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε. Αυτή η νίκη έστω και με την ψυχή στο στόμα ήρθε για τους «πράσινους» που επέστρεψαν στην κορυφή! Την λύση έδωσε ένα από τα παιδιά του Νιόπλια. Ο Σωτήρης Νίνης που... σκότωσε τον Ηρακλή με το δικό του ρόπαλο στο 73'.
Ηρακλής: Κοβαλέφσκι, Κατσιαμπής, Σαρακατσάνος, Περπερίδης (89΄ Βέλλιος), Γιαννούλης, Παπαστεριανός (79΄ Ντίκα), Ηλιάδης, Τουμά (79΄Κονέ), Επστάιν, Μπόσνιακ, Ιάκομπ Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο (81΄ Σιμάο), Σισέ, Ρουκάβινα (46' Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (88΄ Γκάμπριελ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.