Social Icons

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΕΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συνέχεια στο σήριαλ της δικαστικής διαμάχης μειοψηφίας και πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας δόθηκε χθες, με τα νέα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν τα μέλη της μειοψηφίας για ακύρωση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Κυριακή και κατά την οποία εγκρίθηκαν οι ισολογισμοί 2007 και 2008.Κατά τη χθεσινή συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών κατέθεσαν τις απόψεις τους στο δικαστήριο, το οποίο αναμένεται σήμερα να εκδώσει την απόφασή του.
ΠροτάσειςΤα μέλη της μειοψηφίας εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Λουκάς Αποστολίδης, Αντώνης Γιαννακόπουλος και Δημήτρης Καούνης, ενώ τη διοίκηση της ΕΑΣ ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος. Παρόντα στη διαδικασία ήταν τα μέλη της ΕΑΣ και των δύο πλευρών, καθώς και ο διευθυντής της Ένωσης Δημήτρης Ραπτέας.Ξεκινώντας πρώτος την παράθεση των απόψεων της κάθε πλευράς, ο κ. Δημήτρης Καούνης αναφέρθηκε στο ιστορικό και τα όσα συνέβησαν από τη γενική συνέλευση της 18ης Οκτωβρίου, οπότε καταψηφίσθηκαν οι δύο ισολογισμοί και μέρος των αντιπροσώπων της Ένωσης εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, όμως, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να κερδίσει προσωρινή διαταγή για να αναλάβει τη διοίκηση. Υπενθύμισε ότι το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης διοικεί με προσωρινή διαταγή.Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο αίτημα των ασφαλιστικών μέτρων, ο κ. Καούνης είπε ότι η γενική συνέλευση ήταν έκτακτη και δεν μπορούσαν σε αυτή να εγκριθούν οι ισολογισμοί. Καταλήγοντας, υπογράμμισε προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου πως, αν δε δοθεί η συγκεκριμένη προσωρινή διαταγή για να ακυρωθεί η τελευταία Γ.Σ., τότε η κατάσταση με την Ένωση θα γίνει πιο περίπλοκη.Συμπληρώνοντας ο κ. Αντώνης Γιαννακόπουλος είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει δικαίωμα να επαναφέρει σε γ.σ. ένα θέμα που έχει καταψηφισθεί σε προηγούμενη συνέλευση. Μάλιστα, κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΑΣ για υφαρπαγή της ψήφου των αντιπροσώπων.
ΑντιπαράθεσηΟ δικηγόρος και πρώην υφ. Εθνικής Άμυνας Λουκάς Αποστολίδης σημείωσε ότι το θέμα είναι καθαρά νομικό και εξήγησε πως απόφαση γενικής συνέλευσης μπορεί να ακυρωθεί μόνο με απόφαση Δικαστηρίου. Επίσης, ανέφερε ότι οι ισολογισμοί εγκρίνονται μόνο από την τακτική γενική συνέλευση και όχι από έκτακτη. Πρόσθεσε δε ότι υπάρχει εκκρεμοδικία και αν το δικαστήριο δεν ακυρώσει τη γ.σ. της Κυριακής, τότε θα βρίσκονται στον «αέρα» 2 γενικές συνελεύσεις.Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΑΣ, ο κ. Χρήστος Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς, ότι πουθενά δεν αναφέρεται πως απαγορεύεται η ψήφιση ισολογισμών από έκτακτη γενική συνέλευση. Επίσης, ότι η πρόσφατη γενική συνέλευση δε συζήτησε επί της απόφασης καταψήφισης των ισολογισμών στην προηγούμενη γ.σ., ενώ υπάρχουν έγγραφα για νέα στοιχεία στο θέμα των ισολογισμών και βάσει αυτών τέθηκαν εκ νέου σε ψηφοφορία.Πρόσθεσε ακόμη ότι στη γ.σ. του Οκτωβρίου επί 104 αντιπροσώπων οι ισολογισμοί καταψηφίσθηκαν με 53 ψήφους (51 υπέρ), ενώ σε αυτή της Κυριακής συμμετείχαν 100 αντιπρόσωποι και οι ισολογισμοί εγκρίθηκαν με 93 ψήφους υπέρ.Ολοκληρώνοντας, παρατήρησε ότι το αίτημα της αντίδικης πλευράς πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν καλύπτει την απαίτηση του επείγοντος.Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υπήρξαν έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δικηγόρων κ.κ. Αποστολίδη και Παναγιωτόπουλου, ενώ με την ολοκλήρωση κατάθεσης των προτάσεών τους ο πρόεδρος της Έδρας τούς ενημέρωσε ότι η απόφαση θα εκδοθεί σήμερα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Sample text

Sample Text

Ο Οφέλτης υπήρξε, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου, που βρήκε άτυχο θάνατο σε βρεφική μόλις ηλικία.